Kanapių sėklų aliejus, arba CBD, pastaruoju metu tapo vienu populiariausių produktų ne tik gastronomijos pasaulyje, bet ir kosmetikos produktų tarpe. Iš jo gaminami serumai, kremai be to, jį gali įsigyti ir gryną.

Taigi, kaip kanapių sėklų aliejus iš tikrųjų veikia mūsų odą ir visą kūną, ir ar jis vertas vadintis superproduktu odai?

Todėl produktas greitai įsigeria, atkuria odos hidrolipidų pusiausvyrą, puikiai drėkina odą, nesudarydamas riebios plėvelės ir neužkimšdamas porų.

Kanapių sėklų aliejus

Pastaruoju metu kanapių sėklų aliejus išpopuliarėjo neatsitiktinai: jame yra daugiau kaip 480 veikliųjų medžiagų, iš kurių 80 yra unikalios ir randamos tik šiame produkte. Aliejuje taip pat gausu aminorūgščių, vitaminų A, E, C, B grupės vitaminų, magnio, fosforo, cinko, geležies ir skaidulų, kurie būtini sveikai atrodančios ir stangrios odos palaikymui.

Kanapių sėklų aliejus idealus riebiai odai

Kanapių aliejus vertingas ir dėl to, kad jis yra vienas iš sausiausių aliejų. Todėl produktas greitai įsigeria, atkuria odos hidrolipidų pusiausvyrą, puikiai drėkina odą, nesudarydamas riebios plėvelės ir neužkimšdamas porų.

Kanapių sėklų aliejus

Pagrindinė kanapių aliejaus veiklioji medžiaga yra kanabidiolis – jis pasižymi stipriomis raminamosiomis, priešuždegiminėmis ir drėkinamosiomis savybėmis.

Daugelis žmonių mano, kad kanabidiolis, kaip ir pačios kanapės, turi psichoaktyvų poveikį organizmui ir reguliariai vartojamas sukelia priklausomybę. Ar tai tiesa?

Ar kanapių sėklų aliejus turi narkotinių savybių?

Kanapės – tai augalas, kurio sudėtyje yra rekordiškai daug įvairių cheminių komponentų, iš kurių geriausiai žinomi tetrahidrokanabinolis ir kanabidiolis. Tetrahidrokanabinolis tai medžiaga, sukelianti apsvaigimo poveikį ir tik prie jos organizmas ilgainiui pripranta.

Kadaise kanabidiolis buvo pripažintas visiškai saugia medžiaga mūsų organizmui. 2017 metais po ilgų ir kruopščių tyrimų Pasaulio Sveikatos Organizacija patvirtino šio ingrediento ypatingąsias savybes. Šiai dienai mokslininkai žino, kaip išskirstyti kanapes į sudedamąsias dalis ir aliejaus gamybai naudoti tik kanabidiolį.

Kanabidiolio poveikis odai

Pagrindinė kanabidiolio nauda – didžiulė polinesočiųjų riebalų rūgščių dozė: linolo, alfa linoleno ir gama linoleno. Šių komponentų yra ir kituose augaliniuose aliejuose, tačiau tik kanapių aliejuje jų santykis yra artimiausias mūsų odos riebalų rūgščių sudėčiai. Tokiu būdu jie veikia tiek epidermio paviršiuje, tiek giliai prasiskverbdami į dermą, bei drėkindami ir maitindami giliuosius odos sluoksnius.

Daugelis ekspertų teigia, kad kanapių aliejus idealiai tinka riebiai odai, linkusiai į raudonį, uždegimą ir aknę. Kanapų sėklų aliejus neužkemša porų, mažina riebalų gamybą ir turi priešuždegiminį poveikį. Kosmetologai pranašauja, kad kanapių aliejaus pagrindu pagaminti produktai gali pakeisti sausinančius odą serumus su salicilo rūgštimi.

Kanapių sėklų aliejus

Be kanabidiolio, kanapių aliejuje yra vertingų vitaminų, tokių kaip omega-3 ir omega-6, antioksidantų flavonoidų ir chlorofilo, kurie pasižymi senėjimą stabdančiu poveikiu ir mažina pigmentaciją.

Kanapiuekspertai.lt projekto tikslas yra suteikti naujausią informaciją susijusią su kanapių ir cbd nauda. Siekdami, kad vartotojai gautų tik patikimus ir kokybiškus cbd produktus, savo svetainėje skelbiame tik pripažintus augintojus, perdirbėjus, pardavėjus ir specialistus. Įvairių CBD produktų galite įsigyti mūsų partnerių We Are Canna parduotuvėje. Platus asortimentas patenkins kiekvieno poreikį. O kilus bet kokiems klausimams, sulauksite profesionalių ir išsamių patarimų.