Kanapių sėklų aliejus, kuris dažnai yra vadinamas tiesiog kanapių aliejumi išgaunamas spaudžiant kanapių sėklas šaltuoju būdu. Dažniausiai kanapių aliejus yra nerafinuotas. Tai skaidrus, grynas, riešutų prieskonį turintis aliejus. Kanapių aliejus odai gali suteikti didelę naudą.

Šis aliejus skiriasi nuo kanabidiolio aliejaus tuo, kad pastarasis yra kanapių augalo ekstraktas, gaunamas iš žiedų ir lapų.

Kanapių sėklų nauda

Kanapių aliejus paprastai yra išgaunamas iš pačių sėklų, todėl jame nėra THC (tetrahidrokanabinolio). Tačiau jau nuo 2017 metų atliktų tyrimų yra įrodyta, kad THC komponento nėra ir CBD aliejuje.

Sėklų aliejus, be kitų sveikatai naudingų savybių, pasižymi odos būklės gerinimu, juk jame gausu mineralų ir vitaminų. Aliejus puikia drėkina odą, o juk tai vienas svarbiausių sveikos ir gražios odos reikalavimų.

Kanapių sėklų aliejaus nauda odai

Yra daugybė odos priežiūros privalumų, kuriuos galite gauti naudodami kanapių sėklų aliejų. Beje, teigiamą aliejaus efektą pajausite tiek vartodami aliejų su maistu, tiek tiesiogiai tepdami and veido ir kūno odos.

Stabilizuoja riebalų išskyrimą

Kanapių aliejus puikiai tinka daugeliui odos tipų, nes suteikia lengvą drėkinimo efektą, tuo pačiu neužkimšdamas porų. Jis gali padėti subalansuoti riebios odos būklę, ją drėkindamas ir stabilizuodamas odos riebalų išskyrimą.

Sausumas taip pat gali sukelti riebalų perteklių ant odos, o tai savo ruožtu gali paskatinti spuogų atsiradimą. Kanapių aliejus gali apsaugoti odą nuo išsausėjimo. Tai pagerins odos būklę ir padės kovoje su akne.

Kanapių sėklų aliejus drėkina ir malšina uždegimą

Viena iš kanapių aliejuje esančių omega-6 riebalų rūgščių yra gama linoleno rūgštis (GLA), kuris veikia kaip galingas priešuždegiminis produktas, tuo pačiu stimuliuodamas odos atsinaujinimą ir naujų ląstelių regeneraciją.

Tai gali padėti nuraminti sudirgusią ir į uždegimus linkusią odą. Aliejus taip pat kovoja su išbėrimais, bei kitomis ligomis, tokiomis kaip psoriazė. Be to, oda lieka pamaitinta ir sudrėkinta bei įgauna žvilgantį efektą.

Kovoja su atopiniu dermatitu

Iš dalies kanapių aliejus odai yra naudingas dėl omega-6 ir omega-3 riebalų rūgščių gausos. Šių maistinių medžiagų vartojimas gali padėti gydyti tokias odos ligas kaip atopinis dermatitas.

Viename atsitiktinių imčių, vienkartinio aklo kryžminio tyrimo metu buvo rasta įrodymų, kad po 20 savaičių vartojant kanapių sėklų aliejų sumažėjo klinikinio atopinio dermatito simptomai, odos būklė akivaizdžiai pagerėjo.

Kanapių sėklų aliejus Išlaiko odos jaunystę

Aliejus ne tik drėkina ir ramina odą, bet ir pasižymi senėjimą stabdančiomis savybėmis. Kanapių aliejus gali padėti sumažinti smulkias mimikos raukšleles bei užkirsti kelią kitiems senėjimo požymiams. Kanapių aliejuje esančios linolo ir oleino rūgštys nėra gaminamos paties organizmo, tačiau jos yra labai svarbios odos sveikatos gerinimui ir senėjimo stabdymui. Kosmetologai rekomenduoja jas įtraukti į savo kasdieninį racioną.

Kaip vartoti kanapių aliejų?

Supažindinsime su keliomis metodikomis, kaip, norint pagerinti odos būklę, derėtų vartoti kanapių aliejų.

Kanapių aliejaus naudojimas tiesiogiai ant odos

Pirmasis būdas – kanapių aliejų tepti tiesiai ant odos. Šis būdas tinka greitam sudirgusios ar išsausėjusios odos nuraminimui.

Prieš naudodami kanapių aliejų pirmąjį kartą, patikrinkite, kokia jūsų organizmo reakcija į šį produktą:

  • Nuplaukite ir nusausinkite nedidelį odos plotą (pavyzdžiui žasto dalį, ar alkūnės linkį);
  • Užtepkite mažą kiekį tyro kanapių sėklų aliejaus;
  • Uždenkite odos plotą tvarščiu ir palikite 24 valandoms (įsitikinkite, kad ant tvarsčio nepatektų vanduo);
  • Jeigu praėjus 24 valandoms ant odos pasirodo paraudimas, niežulys ar kitoks nemalonus jausmas, rekomenduojame atsisakyti nuo tolesnio aliejaus vartojimo. Pasireiškus reakcijai, nedelsiant nuimkite tvarstį ir nuplaukite sudirgusią vietą andeniu ir muilu;
  • Jeigu reakcija nepasirodė, jūs galite pradėti aliejaus vartojimą.

Jeigu jūsų tikslas – kova su akne, tepkite aliejų tiesiai ant probleminių zonų, palikite 1-2 minutėms, o tada nuplaukite šiltu vandeniu.

Kanapių sėklų aliejus vartojimas su maistu

Antras aliejaus vartojimo būdas – vartojimas su maistu. Šių vartojimo būdų kombinacija (išviršinis tepimas ant odos bei vatojimas su maistu) gali paspartinti teigiamą odos reakciją į vartojamą produktą.

Jeigu nusprendėte vartoti aliejų kartu su maisto produktais, pradėkite nuo 1-2 arbatinių šaukštelių per dieną. Šią dozę galite skirstyti į dvi dalis. Jiegu jūsų netenkina kanapių aliejaus skonis, galite juo pagardinti patiekalus. Tokiu atveju skonis nebus toks ryškus. Viena iš galimybių – įmaišyti jį į maisto produktus, pavyzdžiui, kokteilius, salotų padažus ar sriubą. Arba galite jį naudoti maisto ruošime.

Keletas receptų, kuriuose gali būti naudojamas kanapių aliejus:

Puikūs kiaulienos išpjovos gabaliukai pagardinti kanapių aliejumi.

Karamele įdaryti šokoladiniai sausainiai su kanapėmis.

Klasikinė Gazpacho sriuba su kanapių aliejumi.

Išvados

Nesvarbu, ar kanapių sėklų aliejus naudojamas lokaliai, ar vartojamas su maistu, jis turi begalę privalumų odos sveikatai ir grožiui, kuriais gali pasinaudoti didžioji dauguma žmonių.

Kanapių sėklų aliejus drėkina ir padeda gerinti odos būklę. Jis yra saugus, svarbiausia patikrinti, ar pasirinktas aliejus tinka jūsų organizmui.

Kanapių sėklų aliejus odai

Pradėję vartoti aliejų neviršykite mažiausios rekomenduojamos 1-2 arbatinių šaukštelių dozės. Praėjus laikui, pajautus organizmo reakciją ir esant būtinybei, dozę galima didinti.

Kanapių aliejus odai suteikia gyvybiškai svarbią naudą.

Kanapiuekspertai.lt projekto tikslas yra suteikti naujausią informaciją susijusią su kanapių ir cbd nauda. Siekdami, kad vartotojai gautų tik patikimus ir kokybiškus cbd produktus, savo svetainėje skelbiame tik pripažintus augintojus, perdirbėjus, pardavėjus ir specialistus. Įvairių CBD produktų galite įsigyti mūsų partnerių We Are Canna parduotuvėje. Platus asortimentas patenkins kiekvieno poreikį. O kilus bet kokiems klausimams, sulauksite profesionalių ir išsamių patarimų.