Klasikinė Gazpacho sriuba yra pagrindinis Ispanijos pietinio Andalūzijos regiono vasaros patiekalas. Gaivus žalių daržovių mišinys – mėgstamiausias Ispanijos ir Portugalijos gyventojų patiekalas būtinai patiekiamas šaltas. Lietuviai jau paragavo ir pamėgo šį patiekalą, ji dažnai galime pamatyti restoranuose. Šį kartą pagaminsime jį savo virtuvėje. Juk reikia kažkokiu būdu kovoti su kaitriomis vasaros dienomis. Šis Andalūzietiškas patiekalas pagardintas kanapių aliejumi neleis užmiršti karštas vasaros dienas net ir žvarbiausią žiemą.

Gaminimo procesas užtrunka neilgai, tad jau po pusvalandžio galėsite mėgautis ispaniška sriuba.

Gaminimo laikas:
30 minučių

Porcijų skaičius:
6

Reikalingi ingridientai:

  • 4 dideli, prinokę pomidorai
  • 1 vidutinis agurkas
  • Vienas mažas raudonas svogūnas
  • 1 žalia arba raudona paprika
  • 2 skiltelės tarkuoto česnako
  • 1 ½ šaukštelio druskos
  • 2 griežinėliai šviežios duonos (bet kokios rūšies)
  • 1 stiklinė pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai acto
  • 2 šaukštai laiškinio česnako
  • Malti juodieji pipirai (pagal skonį)
  • kanapių aliejus (dozę pasirinkite pagal savo nuožiūrą)
  • žiubsnelis kanapių sėklų (pagal nuožiūrą)

Gaminimo eiga:

  1. Išpjaukite pomidorų, agurkų, raudonųjų svogūnų ir pipirų šerdis, nulupkite žieveles bei išimkite sėklas ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.
  2. Nulupkite ir sutrinkite česnako skilteles.
  3. Nupjaukite duonos pluteles. Mažais gabalėliais supjaustykite duonos riekes.
  4. Giliame dubenyje sumaišykite pomidorus, agurkus, svogūnus, pagal skonį pagardinkite pipirais bei druską, suberkite česnaką.
  5. Palikite daržoves nusistovėti kambario temperatūroje bent 30 minučių. Jos, susimaišiusios su prieskoniais, skleis stebuklingą aromatą ir prisipildys naujų skonių.
  6. Nukoškite susidariusias daržovių sultis į atskirą dubenėlį ir panardinkite į jas supjaustytas duonos riekeles.
  7. Nusausintas daržoves 30 minučių palikite šaldiklyje.
  8. Išimkite daržoves iš šaldiklio ir leiskite joms atšilti kambario temperatūroje. Atšilus suberkite į duonos bei sulčių mišinį.
  9. Blenderiu dideliu greičiu sumaišykite daržoves, sultis ir duoną. Mišiniui tapus vientisu, įpilkite alyvuogių aliejaus, acto ir šlakelį kanapių aliejaus.
  10. Pagardinkite druska, pipirais ir pjaustytu laiškiniu česnaku.

Jūsų klasikinė ,,Gazpacho” sriuba su kanapių aliejumi paruošta! Puikus vasaros patiekalas, kuriuo smagiausia vaišintis su draugais.

Skanaus!

Šis natūralus produktas, neturintis šalutinio poveikio gali tapti jūsų kelrodžiu į gyvenimą be kančios. Nežinote, kur įsigyti kokybišką ir sertifikuotą CBD produkciją? Apsilankykite specializuotoje We Are Canna parduotuvėje. Pasinaudoję kodu “KANAPIUEKSPERTAI10” gaukite 10% nuolaidą ir raktą į gyvenimą be skausmo.

Kanapiuekspertai.lt projekto tikslas yra suteikti naujausią informaciją susijusią su kanapių ir cbd nauda. Siekdami, kad vartotojai gautų tik patikimus ir kokybiškus cbd produktus, savo svetainėje skelbiame pripažintus augintojus, perdirbėjus, pardavėjus ir specialistus. Įvairių CBD produktų galite įsigyti mūsų partnerių We Are Canna parduotuvėje. Platus asortimentas patenkins kiekvieno poreikį. O kilus bet kokiems klausimams, sulauksite profesionalių ir išsamių patarimų.